miércoles, enero 02, 2008

La primera del'añu/New Year, New Beer

L'aniciu d'esti añu nun puede ser meyor en lo que a material cerveceru se refier. Díes atrás, el mio hermanu tuvo la suerte de desfrutar d'un breve viaxe a Suiza, onde tenía un amigu estudiando. A parte de les hestories vivíes a orilles del lagu Geneve-smoke on the wateeeer- y alriores, traxome viandes dignes de cuntar equí. Conoceor de la mio reciente afición por les microcerveceríes, fue tan atentu y certeru como pa traeme un llitru y mediu de la xenial Le Brasseurs Speciale. Una gran e inesperada cerveza que demuestra que los suizos son algo más que Alpes, vaques moraes, navayes y paraísu fiscal. Seya esti Sursum Corda a la Salú del mio Hermanu.//New Year, new beer may sound boastful but for me it's something really new to drink a Swiss independent beer really far in good quality from the standarized commercial lagers of that country. My brother, awared of my recent interest in microbreweries, brought me 1,5 litres of the astonoshing Les Brasseurs Speciale from his trip to that part of the Alps. It is a beer from a Brew pub in Laussane really famous for its variety of craft beers and for -in my brother's words- its superb restaurant. At last we can think about Switzerland as something more than pocketknives, "holed" cheeses, a tax paradise and mountains packed with purple cows. A toast for you Bro!!!!!

Les Brasseurs Speciale

Tipo: cerveza artesanal sin filtrar
Fermentación: Alta
Alcohol:6%
Brewery:Brasserie Artesanale Les Brasseurs
Cata: Cerveza, de color roxu intensu, espuma blanca aunque no muy duradera y gasificación correcta. Ye una cerveza sin filtráu final y sin pasteurizar, con aromes a llevadura fresca, lúpulo y yerbes. En boca tien recuerdos a manzana verde, cereal secu y un amargor lixéru pero percetible. Ye una cerveza de tragu muy fácil pero gran cuerpu, con el alcohol bien integrao. Sorprendete sería la palabra pa definíla. Compañera ideal pa la Raclette que preparemos con los quesos que tamién traxera el mio hermanu. //Pale to medium amber with an orange tint and hazy aspect due to its unfiltered and unpasteurised nature. It has a white head though not too much persistent. Natural aromas of yeasts, hops and herbs. In mouth we appreciate notes of slightly toasted cereal, herbs and green apples. The dryness from its hops are light but long enough to round the sip. Correct alcohol flavour really well integrated in the whole. From my point of view, a surprising beer. Pairing food: Gruyére Racletté and smoked salmon.

9 comentarios:

cotoya dijo...

feliz añu.
yo entrugábame siempre como sería la cerveza suiza, ya que nun tenía sentíu falar d'ella, y cuandu tuve per ellí yera demasiau guaje.
lo que menos me esperaba yera que fuese de la parte francófona.

CHELA dijo...

Munchu sentíu nun tienen porque lo que normalmente llega per aquí son lagers regulares y reguleres, corrientes y molientes. La sorpresa fue grande, porque taba muy equilibrada llena matices y encima eso, vien del cantón franchute, onde además hay un buen númeru de viñes plantaes y una gran tradición vitícola. De toes les maneres tampoco esta custión me fae más atractivu el país, hay destinos prioritarios, Aunque "si hay que ir se va", que a naide y amarga un viaxe...Haiga salú y Sursum Corda
Feliz añu a ti tamien Maese Cotoya

El Llani dijo...

FELIZ AÑU PA TOS, y si se festexa con una cervecina en los llabios, mellor pa tos. salú

CHELA dijo...

Feliz añu tamien pa tí, y

Sobre todo con cerveza que per ahí per Mieres-el to pueblu de adoción- , especialmente na to zona, hay unes cerveceries de lo MEYOR jejeje
P.S.- Notese la ironía de poner meyor con mayúscula pa indicar que ye con Y y no con LL. Has de pedir un llibru de ortografía a los tus Reyes esos, si nun saben onde lu topar, llevolos yo a una llibrería especializada en llingua asturiana. Caro que agora dirás que tu escribes como suena y bla bla bla bla...jejeje

CHELA dijo...

Preguntam pa los dos o pa quien lo sepa.¿Hasta cuando se tien que decir Feliz añu?¿Ye correcto decilo hasta les rebaxes o hayq ue seguir diciendolo hasta el final de xineru? Yo pensaba que con felicitar el día primeru ya valía.Nun ye broma,ye una duda sociojudeocristiana...

Catador dijo...

Soy un fanático de las cervezas complejas y de buen cuerpo, no necesariamente alcohólicas, cada una para su momento. Se me hizo que esta cerveza me gustaría mucho, ¿heladita y para un día de calor, corresponde? o era muy cálida?

CHELA dijo...

Hola amigo Catador, la verdad es que es una cerveza realmente fresca a pesar de sus 6% de volúmen de alcohol, ideal para esos días calor, si embargo una cosa que me gustó es que tomada a temperatura un poco más alta, a medida que iba calentando en el vaso, se hacía muy agradable, con todos los aromas que comento marcandose mucho. Sin duda te gustaría...Un saludo

debolichesycopas dijo...

Hola amigo
Feliz Año y mucho éxito para ti y familia¡¡¡

Comenzaste el año con vino chileno, nada mal no?
Un abrazo amigo y cuando puedas envíame algún bolichito para subirlo

salud2
Tiranizan

somebody dijo...

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