miércoles, julio 19, 2006

Cerveza del Sol Naciente ( y II)

Segunda parte de la cata nipona esta vez en compañía, viendo el football y pinchando algo. Yera la tarde del día en que Portugal y Francia xugaben el pase a 1/4's de final o algo asina y quedemos en casa pa velu y facer una merendola como les de cuando yeremos guajes. Preparé un poco pincheo y puse vino portugués a refrescar, Jevimack tamién conocíu como el Presi metió la birra a enfriar y Cotoya traxo les cerveces xaponeses ya fríes. Mientres lo preparabemos todo, llegó’l Patrón con más cerveces y una tarta contessa “doppio cioccolatto”, faltaba por llegarL'otru que taba trabayando pa ganar el xornal y venía con fame. Ya tabemos al completu enfrente la tele y con ganes de comedia... Pa vosotros esti Sursum Corda:
QUINTA CABOLEIRA RESERVA 2001 Região: Douro
Produtor: Sotolouro Vinhos SA
Qualidade: Tinto
Castas: Tinta Barroca Tinta Roriz Touriga Nacional
Teor Alcoólico: 13% vol.

Anho:
2001
Cor: Vinho encorpado de cor rubi
Sabor:
Aveludado e complexo, proveniente da perfeita harmonia entre a fruta e a madeira.
Aroma: Aroma intenso

Consumo: Apto a ser apreciado de imediato podendo, contudo, evoluir em garrafa durante mais alguns anos.
Vinificação: Curtimenta com longa maceração pelicular
Estágio: Envelhecido em cascos de Carvalho Francês durante doze meses
Nota de Cata: La verdá ye que bebí un vasu pa probalo y dar costancia y enseguida tireme por la cerveza, asina que tengo que remitime a les pallabres del patrón, quien zarapicó el solu casi la botella entera, (ye que el partíu taba emocionante), y estes fueron: “ta bono abondo”. Asina que a probalo. ( yo ficelo la semana siguiente con el terciu botella que quedaba y opino lo mismo.

Sapporo classic
Tipo:
Lager
Fermentación: Baja
Alcohol:
5%
Brewery:
Sapporo Breweries Limited (サッポロビール株式会社)
Cata:Sapporo Breweries enorgullecese de ser la "Japan's Oldest Brand", la más vieya del Xapón, y ye por ello que embotella y enlata la "nama biiru" o draft beer, cerveza al estilo de la de barril. Como pudimos apreciar ye una cerveza de colo payizu, suave y correctamente gasificada pero que nun pierde en matices a pesar de la so lixereza. Al final del tragu dexa un leve pero duraderu amargor secu que contrarresta el dulcín retrogustu a malta. A mi paezme refrescante pero con carálter lo que la diferencia un poco de les sos rivales nel mercáu.

Sapporo Slow Made
Tipo: Lager
Fermentación: Baja
Alcohol: 4,5%
Brewery:Sapporo Breweries Limited (サッポロビール株式会社)
Cata: Sapporo Slow made ye la sorpresa de la cata. Resulta ser lo que llamen una low-malt beer o Happoshu (発泡酒 happōshu =. "sparkling spirits") que ye un tipo de facer cerveza ( y bebides fermentaes)por la que deben contener, por tradición, menos del 67% de malta.Esti fechu, da- y más lixereza y faela más bebible en ciertos ambientes, imaxino,d'aquelles latitudes. Personalmente creo que carez de la intensidad de la so hermana arriba mencionada.

Yebisu Dark beer
Tipo: Dark Lager
Fermentación: Baxa
Alcohol: 5%
Breweries:Sapporo Breweries Hokkaido
Cata: Una vez catada la yebisu premium all malt, y tras comprobar la so calidá teníemos puestes grandes expectatives na so compañera prieta tradicional..... La verdá ye que fue una gran sorpresa, ya que en la boca atopamos el recuerdu ya casi olvidáu del regaliz que comíemos cuando guajes y de la achicoria tostada que les güeles echaben al café.El predominiu de la malta torrefacta ye lo que trae. Ye particular y contundente. La pregunta agora ye: ¿podremos facer en casa birra con esa nomada achicoria?si ye asina que se preparen los del aldimerka.
Y de manduca: patates frites y cacagüeses, chorizu de la Alberca y quesu Edam francés, y unos sandwiches de bonito ( ye que taba de oferta jejeje):
Bonito con tomate a la inglesa: Bonito, salsa tomate, salsa perrin’s, orieganu y pimienta prieta.
Bonito Mayo y yerbes: Bonito, mayonesa, salsa soya y eneldu.
Qué vos aproveche!!!











AAAAAH Y ESTO PAL DESCANSU'L PARTIDO:


10 comentarios:

Anónimo dijo...

Meyor reportax d'aquella merendola nun pudisti facer. El vinu como bien dices prestóme abondo, y casi ensin dame cuenta bebí la botella entera yo solu, ¡gracies portugal!(y Berta). Los sanwiches taban cojonudos, y así fue que comímoslos toos, ¿no?. Siento nun poder catar la cerveza, pero ¡estos gases van matáme!
el patrón

Anónimo dijo...

At 1:08 PM, Anonymous said...

Meyor reportax d'aquella merendola nun pudisti facer. El vinu como bien dices prestóme abondo, y casi ensin dame cuenta bebí la botella entera yo solu, ¡gracies portugal!(y Berta). Los sanwiches taban cojonudos, y así fue que comímoslos toos, ¿no?. Siento nun poder catar la cerveza, pero ¡estos gases van matáme!
el patrón

chela dijo...

Nun ye malo beber una botella unu solu-mientres nun sea to los dies jejeje- ya repetiremos más alantre que perres nun tendré pero comida y bebida tengola abondo y compartía ye meyor. Haiga salú

chela dijo...

Nun ye malo beber una botella unu solu-mientres nun sea to los dies jejeje- ya repetiremos más alantre que perres nun tendré pero comida y bebida tengola abondo y compartía ye meyor. Haiga salú

cotoya dijo...

gracies por la invitación. y bien prestosos los comentarios. Voy tomar nota de lo de facer la cerveza con achicoria (si guinness nun te cierra el blog por descubrir la fórmula secreta)

cotoya dijo...

gracies por la invitación. y bien prestosos los comentarios. Voy tomar nota de lo de facer la cerveza con achicoria (si guinness nun te cierra el blog por descubrir la fórmula secreta)

kike dijo...

¿Veo doble?.

De todo el reportaje me tengo que quedar con "good girls behaving badly", grandes escritores en playboy.

chela dijo...

Yo tamien veo doble yo tambien veo doble
La verdá ye que si que hay unos grandes escritores tanto en palyboy como en penthouse...y nun ye broma, tienen una prosa ágil y certera a la hora de la descripción y del detalle que ya lo quisieran muchos de los últimos planetas y demás premios ( bueno salvando a Bryce Echenique-cuyos relatos son muy buenos. El Erotismu ye arteeeeeeeeeeee.
y les good girls unes artistes jejeje

Guaje Merucu dijo...

Se echan de menos tales farturas, yo tuve el privilegio de ser invitado a varias...
Por otro lado, cierta parte del post me hace acordarme a las recetas que me proporcionaste al iniciar mi exilio, ¡¡gracias mil!!

somebody dijo...

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